Wednesday, May 30, 2012

MATA itu~


Egt 5 p'kara sbelum 5 p'kara...

 Muda sbelum tua 
 Kaya sbelum miskin 
 Lapang sbelum sempit 
 Sihat sbelum sakit 
 N HIDUP sbelum MATI.. 
 Smuany b'pasangan.. N Allah Yang Maha Tahu jua telah mnetapkn bhawa wanita lbih cnderung kpd lelaki kerna ia adalah fitrah insani..       Fitrah b'perasaan tok mlahirkn gnerasi pnyambung mp'juangkn Islam, insyaAllah.. :) 

 Wanita adalah psgn bgi lelaki.. 
 Di mana MENARIKny seorg wanita?? 
 Adakah pd mata yg galak, atau bibir yg mggoda?? 
 Atau jua pd harta yg sbnrny milik ibu bapany?? 
 Ataupun pd pujuk rayu wanita?? 
 Atau pd kata2 yg mghairahkn? 
 Atau mungkin pd aurat yg ditunjukkn?? 
 Pd wajah yg sentiasa tmpil mnawan?? 
 Naudzubillah mindzalik... 

 Smuany bleh myebabkn lelaki t'goda!!
 Nmun, tidak bgi lelaki yg benar2 tahu agama..
 Tp kalo da khwin x apa, huhu.. Tp tu pun bukan pd lelaki LAIN, juz to him, da person dat u kongsi hidup lol...:P

 Stiap plusuk tubuh wanita adalah daya tarikan bagi lelaki.. 
 P'caya?? Believe it or not?? Better u believe it dear frens.. 

 Sudila diri ini mengeSHARE secoretan artikel yg dibaca..
 Jom kte baca sdikit bicara tntg...


 MATA LELAKI.. 
Berkata tentang terpikat, maka ia berhubungkait dengan nafsu, jika ia ada berhubungkait dengan nafsu, ianya ada hubungan pula dengan bisikan syaitan.

jadi untuk mengawal nafsu, mestilah dikawal dengan iman. untuk mendapatkan iman, mestilah menurut perintah ALLAH dan RASULNYA dan menjauhi laranganNYA.

pada mata lelaki, perempuan ini adalah SIMBOL.
simbol apa, semua orang tahu. orang lelaki mempunyai imaginasi yang nakal jika tidak dikawal oleh iman. maka mata lelaki ini selalu menjalar apabila terlihat seorang perempuan.

setiap bentuk badan seseorang perempuan boleh dihayati oleh seorang lelaki dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu. apabila seorang lelaki terlihat seorang perempuan, maka perkara yang pertama yang akan dilihatnya ialah rambut wanita berkenaan.

maka akan ditafsirlah berbagai-bagai cara oleh seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan.

oleh kerana itulah  wanita wajib menutup rambutnya. apabila rambut wanita itu telah ditutup, maka mata lelaki itu akan turun ke bawah melihat bentuk lehernya, maka wajiblah wanita itu menutup lehernya. maka mata lelaki itu akan turun lagi melihat bentuk payu daranya maka wanita itu berkewajipanlah menutup bentuk payu daranya dengan melabuhkan tudungnya.

setelah itu mata lelaki akan turun lagi untuk melihat bentuk ramping pinggangnya, maka labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak bentuk pinggangnya, maka mata lelaki itu akan melihat pula akan bentuk punggungnya, maka wajiblah wanita itu membesarkan pakaiannya agar bentuk punggung tidak kelihatan,dan lelaki itu pula melihat bentuk pehanya, maka janganlah sesekali wanita itu memakai kain yang agak ketat sehingga terlihat bentuk pehanya walau sedikit, maka akan dilihat lagi oleh lelaki itu akan bentuk kakinya pula, maka nafsu lelaki akan terusik secara spontan,entah tak tahu kenapa??

mata lelaki ni nakal, setelah tidak ternampak akan bentuk kakinya, maka akan terlihatlah pula akan mata lelaki itu kepada kakinya, maka wajiblah wanita itu untuk menolong lelaki itu tidak berdosa, menutup kakinya dengan melabuhkan kain atau memakai stokin yang warnanya jangan sekali berwarna kulit perempuan maka lelaki ini akan kembali ke atas, akan melihat pula bentuk tangannya yang indah pada pandangan lelaki.

maka wahai lelaki janganlah pula kamu melihat mukanya, kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jikakamu wahai lelaki, ingin meminangnya. jika wanita itu cukup soleh takut mukanya yang cantik menimbulkan fitnah, maka berpurdahlah kamu, jika itu lebih baik untuk kamu.

tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis penyakit, iaitu penyakit mata.

lelaki itu akan tertangkap dengan spontan jikaia terlihat warna yang menyerlah atau terang jika ianya berada pada perempuan.

maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan memakai pakaian yang warnanya terang-terangan sangat.jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami. (alolo... Sweetny..)

itulah wahai semua muslimah, jika anda semua ingin tahu apakah dia mata lelaki itu,dan perlu diingatkan, jika semua aurat telah ditutup, jangan anggap tugas kita dah selesai, perlulahpula kita menjaga kehormatan diri masing-masing, jangan keluar seorang2, keluarlah dengan mahram, atau keluarlah sekurang-kurangnya tiga orang wanita agar tidak di ganggu gangguan luar, mata lelaki pula janganlah menjalar langsung kepada muslimah, walau muslimah itu telah menutup aurat. insyaALLAH selamat dunia akhirat.

seperti firman ALLAH,"dan tundukkanlah pandanganmu dan jagalah kemaluanmu".

ingat duhai diri, jua teman2 muslimahku sekalian, diri ini ibarat epal di pohon.. 
Biarla masakny dipohon.. Jgnla digugurkn diri, umpama gugurny maruah diri.. 
Kerna rijal yg sejati, xkn mgutip buahan yg gugurny tnpa dipetik..
Marila kte mbimbing diri, mjadi muslimah yg gugurny krana petikan tgn rijal yg benar2 sudi mbentuk, mbimbing serta b'sama2 dlm mp'juangkn Islam, memimpin ke jannah, insyaAllah..
Ayuh.. Sama2 jga aurat..
Nanti... Kera pun nk kawan ngn kte kalo kte jga aurat, hak3.. Auta je tu.... Jgn mnunggu waktu tok b'ubah, kerna ajal yg dtg x mnunggu kte b'ubah!! (err fhm ker??) 

No comments:

Post a Comment